När började vi inreda med fototapeter?

Fototapeter är inget nytt men det är först på senare år som alltfler får upp ögonen för den här typen av tapeter. Det har länge varit populärt att inreda barnens rum med stora och små klisterbilder på väggarna. Tekniken har gått framåt med stormsteg och idag är det enklare än någonsin att klä en hel vägg med en bild.

Vad är fototapeter?

Konceptet att göra en bild av en hel vägg kan inte anses vara ett modernt fenomen. Människor har i alla tider dekorerat väggarna med olika motiv. Mosaik är ett exempel på detta. Även vanliga tapeter kan ju många gånger ses som bilder. Men den stora skillnaden mellan fototapeter och vanliga tapeter är att motivet inte upprepar sig.

Med fototapeten får du ett enda motiv på väggen. Det kan röra sig om ett verkligt foto såväl som en enkel bild som är ritad. För några årtionden sedan blev den här typen av stora bilder mycket populära för barnens rum. Men sedan dess har metoden utvecklats och nu är det många som vill ha de stora bilderna i andra rum som vardagsrum, kök och arbetsrum.

Fototapeten fästs likt en vanlig tapet. Men nuförtiden behöver du inte hålla på med tapetklister. Det beror på att tapeten är som stora klistermärken som passas samman direkt på väggen. Klistret på baksidan av tapeten har en kvalitet som gör det möjligt att rätta till om det blir fel utan att det lämnar märken på väggen.

Ett snyggt resultat

Det snygga resultatet som du får med moderna fototapeter är en viktig anledning till att de har blivit så populära. Du behöver inte vara särskilt händig för att få till det. Den moderna fototapettekniken är också anledning till att vi har börjat inreda mer med de unika bildtapeterna. Det här är en trend som lär fortsätta eftersom valen av motiv är i stort sett ändlösa.